Διατροφη

Περί Διατροφής, Ψυχολογικού και Πνευματικού περιεχομένου της.

Copyright® 2014 Ελευθερία Παγκάλου

 

Βαδίζοντας σε ανώτερες συνειδητότητες σε πλανητικό επίπεδο πια, δεν μπορούμε να μην δώσουμε την απαραίτητη σημασία που αρμόζει στη Διατροφή μας. Καθημερινά στο Θεραπευτήριο μου έρχομαι αντιμέτωπη με ανθρώπους που πραγματικά αντιμετωπίζουν αδιέξοδο στην διατροφή τους καθώς το σώμα τους βρίσκεται σε διαρκή αντίδραση (ή αντίσταση)σε τροφές που κατά τους ίδιους, πολλές φορές, αδικαιολόγητα συμβαίνει.

Ο σκοπός μου εδώ δεν είναι να δώσω διατροφικές συμβουλές όσο να αφυπνίσω μια άλλη πλευρά του εαυτού σας που είτε σας είναι άγνωστη, είτε γνώριμη αλλά παραμελημένη, είτε είναι λανθάνουσα και σε κατάσταση ύπνωσης.

Μέσα σε βάθος χρόνου στην πρακτική μου και ως κομμάτι της ολιστικής προσέγγισης που ακολουθώ, έχω συναντήσει εκατοντάδες περιπτώσεις αλλεργιών-δυσανεξιών, αποτυχίας διαιτητικού προγράμματος, είτε για απώλεια βάρους, είτε για λόγους υγείας όπως δυσπεψία, αυξημένη χοληστερίνη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, που σχεδόν πάντοτε απορρέουν ή/και συνοδεύονται από ψυχολογικές και πνευματικές ασυμβατότητες και δυσκολίες που καθορίζονται από την ιδιοσυγκρασία του ατόμου σε συνδυασμό με τις προσωπικές και περιβαλλοντικές δυσκολίες και προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητα του.

Και τρέφω απεριόριστη κατανόηση και συμπόνοια για τον άνθρωπο και θέλω να βοηθήσω. Πριν χρόνια, αντιμετώπιζα και εγώ προκλήσεις στην διατροφή μου, οι οποιες τότε μου προκαλούσαν θωλούρα και φόβο αφού δεν μπορούσα να καταλάβω πολλές φορές απο που έπρεπε να ξετυλίξω το κουφάρι. Έτσι λοιπόν σας γράφω:

Ακόμα και μια « κατάλληλα» διαμορφωμένη διατροφή δεν είναι σχεδόν ποτέ από μόνη της επιτυχημένη, και πολλές φορές συνοδεύεται από υποτροπή. Το ίδιο ισχύει και για όσους σε γενικές γραμμές «προσέχουν» τι τρώνε αλλά ακολουθούν τους διατυπωμένους γενικούς κανόνες διατροφής που όπως πιθανά γνωρίζετε δεν είναι πανάκεια για όλους αφού απευθύνονται στο μέσο όρο του ανθρώπου και όχι στην ιδιαιτερότητα του ατόμου. Επιπλέον, οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις είναι πια τόσο μεγάλες που η διατροφή χρειάζεται προσαρμογή ώστε να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Το εν λόγω θέμα απο άποψη πληροφόρησης είναι ανεξάντλητο και ο σκοπός μου δεν είναι η γενική πληροφόρηση αλλά η πιο εξειδικευμένη.

Ο λόγος που η αλλαγή διατροφής είναι συχνά δύσκολος μπορεί και οφείλεται στην εξάρτηση από συγκεκριμένες τροφές σε φυσικό, ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο και επηρεάζει ανυπολόγιστα το ενεργειακό πεδίο του ατόμου, τη συμπεριφορά του, τα συναισθήματα και τη σκέψη του. Τείνουμε να πιστεύουμε και να κατηγοριοποιούμε τις τροφές βάση της γενικής τους αποτελεσματικότητας και όχι της ατομικής τους επίδρασης. Ωστόσο, αυτό είναι αδύνατο μιας και το κάθε άτομο είναι διαφορετικό.

Οι τροφές λοιπόν έχουν Ψυχολογία. Η κάθε μια τροφή έχει την Ψυχολογία της, για αυτό οι άνθρωποι που καταναλώνουν ποσοστιαία ή/ και προσελκύονται από την ίδια τροφή ή τροφές, ή έχουν σχέση εξάρτησης με αυτή(ές), αντιμετωπίζουν συχνά, κοινά ψυχολογικά θέματα και προκλήσεις.

Το σώμα είναι εις άπειρον συνδεδεμένο με τον νου και την ψυχή και με τα τελευταία συμπορεύεται και αλληλεπιδρά σε μια εν δυνάμη σχέση. Και αυτό μεταφράζεται στην δική του γλώσσα όταν αναφερόμαστε σε προβληματικές καταστάσεις , ως ψυχοσωματικά συμπτώματα. Ο τρόπος που το σώμα προσπαθεί να αυτο-θεραπευτεί είναι μέσω της διατροφής. Μπερδεμένο και σε σύγχιση από την πίεση, στρεσσογόνα και άλλα ανεπιθύμητα μη συμβατά προς αυτό στοιχεία του περιβάλλοντος, πολλές φορές δίνει εντολές που είτε παρερμηνεύονται από τον εγκέφαλο είτε είναι λανθασμένες αφού το ίδιο βρίσκεται σε σύγχιση, και έχουν ως αποτέλεσμα την κατανάλωση τροφών μη αρεστών από το ίδιο (αλλά πιθανά πολύ αγαπητές από το άτομο!!!). ( Αυτή η λανθασμένη επιλογή ουσιαστικά υποδεικνύει το ψυχολογικό και πνευματικό πρόβλημα του ατόμου). Από τη άλλη, ως επιβαρυμένο που είναι και αποσυντονισμένο(ας μου επιτραπεί ο όρος), «μαγνητίζεται» σε/από τροφές που το επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο βάζοντας το άτομο σε ένα φαύλο κύκλο που δίχως κατάλληλη καθοδήγηση ολοένα γίνεται και πιο επώδυνος και οδηγεί σε ένα άτομο αποθαρρυμμένο. Ωστόσο, το σώμα έτσι εκφράζει την αλήθεια του και πραγματικότητα του δηλ. την προβληματικότητα του, την δυσκολία προσαρμογής του και την ύπαρξη «παρεμβολών» στην αυτο-θεραπεία του. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που το επηρεάζουν όπως η ποιότητα της τροφής που καταναλώνεται το οποίο όμως δεν είναι ο σκοπός μου να αναπτύξω εδώ.

Το σώμα μας είναι ο ναός της Ψυχής σε αυτή τη ζωή και για αυτόν τον λόγο όχι μόνο δεν πρέπει να αγνοείται αλλά να φροντίζεται και να είναι σεβαστό. Η φροντίδα και ο σεβασμός προς το σώμα εναπόκεινται αφενός στην ανωτέρο συνειδητοποίηση και αφετέρου στην αγάπη, φροντίδα και σεβασμό που το άτομο τρέφει προς τον εαυτό του ΠΑΝΤΟΤΕ. Διότι ένα σώμα γερό,υγιές, δίνει την ευκαιρία για μια ζωή ανεξάντλητων επιλογών και ελευθερίας!

Το κλειδί λοιπόν στην μετάβαση προς την προσαρμοσμένη, κατάλληλη, ποιοτική διατροφή για το κάθε άτομο βρίσκεται στην ενσωμάτωση των διαφόρων παραμέτρων που προαναφέρθηκαν στο παρόν κείμενο.

Η αλλαγή στην διατροφή, ή καλύτερα, η επιλογή για αλλαγή στη διατροφή, που είναι αποτέλεσμα όμως «εκτάκτων-εξαναγκαστικών» συνθηκών, χωρίς την αντιμετώπιση των χαρακτηριστικών που οδήγησαν το άτομο στην λήψη της μη ωφέλιμης διατροφής και την κατανόηση και αποδοχή της αναγκαιότητας για αυτή τη μετάβαση, είναι οι αιτίες που συχνά το άτομο παραιτείται πριν προλάβει να δει τα ορατά αποτελέσματα σε σώμα, ψυχή και πνεύμα. Άλλες φορές πάλι, υπάρχει υποτροπή μετά την επίτευξη του στόχου που αρχικά το έκανε να μπει στη διαδικασία αλλαγής και να επανέλθει, πιθανά για επαναλαμβανόμενη φορά, στην αρχική, μη κατάλληλη για αυτό διατροφή και ανατροπή του αποτελέσματος.

Τρία σημεία σημαντικά για εργασία είναι λοιπόν συνοψισμένα τα εξής:

  1. Η τροφή που τελικά καταναλώνεται «κρύβει» την ψυχολογία σας ή καλύτερα, φανερώνει την Ψυχολογία σας .
  2. Η τροφή που καταναλώνεται ιδιαιτέρως και που δυσκολεύεστε να αποκόψετε απο την διατροφή σας είναι συνήθως τροφή στην οποία έχετε εξάρτηση και εθισμό.
  3. Η εικόνα για τον εαυτό σας και ο τρόπος που τον αντιμετωπίζεται είναι ΠΑΝΤΟΤΕ σε συνάρτηση με την διατροφή σας και τις διατροφικές σας συνήθειες.

Στο Κέντρο μας γίνεται εργασία σε όλα τα επίπεδα για όσους το επιλέγουν και θέλουν να επιτύχουν ριζικές αλλαγές συνοδευόμενες από γνώση και αυτοπεποίθηση στη ζωή τους. Κάποιες από τις θεραπείες που εφαρμόζονται είναι Ανώτερη Πνευματική Καθοδήγηση, διερεύνιση του εαυτού, εργασία τακτικών αυτοβοήθειας, αύξηση επίγνωσης, λύσιμο ενεργειών και μπλοκ που περιστοιχίζουν το άτομο, Γιόγκα, μασάζ, Ενεργειακό καθάρισμα, εναρμόνιση των τσάκρας, Θεραπευτικό άγγιγμα, Ρεϊκι, απευαισθητοποίηση απο τροφές που φανερώνεται δυσανεξία, Πνευματική εργασία και ανάπτυξη, θεραπευτικό οραματισμό, διαλογισμό, δηλώσεις καθαρισμού και επαναπρογραμματιμού υποσυνείδητου νου, καθαρισμό από παρελθοντικές ζωές που συμβάλλουν σε αυτοκαταστροφικές τάσεις και καθυστερούν την θεραπεία κ.α. τα οποία ο Θεραπευτής θεωρεί κατάλληλα ανά περίπτωση.

Η αλλαγή-μετάβαση προς μια πιο κατάλληλη διατροφή συνεπάγεται πάντοτε εργασία που δεν χρειάζεται να είναι επώδυνη αλλά επικοδομητική και σε αρμονία με τον σκοπό της ζωής σας. Έχει άλλωστε πάντοτε ευεργετική επίδραση σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας και συμβάλλει στην αναβάθμιση ποιότητας αυτής. Είναι ένα κομμάτι της ζωής σας που δεν μπορείτε τελικά να αγνοήσετε αν θέλετε πραγματικά να βελτιώσετε τη ζωής σας.

Οι Άγγελοι μου έχουν ανοίξει το δρόμο με πολλές απαντήσεις τους σχετικά με τη διατροφή αφού με έχουν καθοδηγήσει αλλεπάλληλες φορές σε διατροφικές αλλαγές που ήταν ή/και είναι μείζωντος σημασίας για τον σκοπό της ζωής μου και την ύπαρξη μου σε αυτή την ζωή. Ακομα και τις φορές που θέλησα(ναι, για όσους με γνωρίζετε, πιστέψτε το!)να αγνοήσω τη φωνή της αλήθειας που πρεσβεύανε, αποδείχτηκε περίτρανα, συνήθως σε σύντομο χρονικό διάστημα(νομίζω αστραπιαίο), ότι έπρεπε να κάνω άμεσα την αλλαγή ή αλλαγές που με συμβουλεύανε διαφορετικά το τίμημα γινόταν ακριβό και το αντίκτυπο στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή δυσβάστακτο*. Εν τέλη, όλα αυτά που δυσκολευόμουν να πράξω, πήγαιναν ενάντια στην δική μου αλήθεια, στην δική μου ευτυχία, στην δική μου δέσμευση για την ζωή που ΕΓΩ είχα επιλέξει. Έτσι έμαθα να ακολουθώ την καθοδήγηση, γνωρίζοντας πια τη φωνή της αλήθειας και τη δέσμευση μου να την πρεσβεύω πάντοτε με συμπόνοια και αγάπη. Η ανταμοιβή ήταν και είναι πάντοτε μεγαλύτερη από την ενέργεια που καταναλώνεται για την επίτευξη της αλλαγής και συνεπάγεται Θεϊκό βίωμα και αγάπη .

 

Δική σας,

Ελευθερία

Advertisement

Space for you request, prayer or comment.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s